Nyugta nélkül
Emberek járnak a tetőn
dolgoznak tán, ilyesmi
lemérik a kémények hosszát
vagy a színét számolják a zajnak.
de lehet csak a szemlélődés végett
feszültek át az ablakrácsokon,
hogy nyugtával dicsérjék a napot.
igazából a halált érdekli csak
- hátha ma jót kaszál -
de nem engem, gondolom épp
akkor fürgén lábujjon harap
egy ezüstös ősrovar,
hogy tudjam hol a helyem
hogy nem csak ülni kéne
tenni, lépni vagy mozdulni legalább
a pontokat kirakni
egy okos stratégia mentén
kibukkanva oda
ahol Vigyázz!
A tetőn dolgoznak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.