Mindnyájunk bûnbánó dala
Vannak percek amikor minden megváltozik,
Másodpercek alatt a világ kitárulkozik,
Olyan pillantaok mikor megáll az idő,
De a rohanó utcák sokaságában alulról nem látszik más:
csak ezernyi pár cipő,
Szemrebbenésnyi minutumok alatt dőlen romba emberi életek,
De nem baj!E száguldó Földön megpihenni nem lehet!
Minenki fut,szalad,de nem veszi észre a szemetszúrú holtakat.
Diktatúrák,erőszak,elnyomás,
A siető Földön nincs nyugovás!
Szaladj,fuss,megroskadnod nem lehet;
Egy szempillantás alatt rombadől mindened!
Ekkor sem nyugszol még;
Többet!Többet!messze még a vég!
De ha egy kicsit a magány magához ragad:
Lásd mi folyik itt!
Lásd mi folyik imádott helyeden!
Lásd a halottat sirató szeretteket!
Lásd az utcákat tönkretevő embereket!
Lásd a világot elnyomó elnököket!
Lásd magad!
Lásd mit teszel tönkre!
Lásd és borulj sírva egy farönkre!
Láss engem: szabadszájú,vérzőajkú vezetőt!
Láss engem: nyájas,kedves,kétszínű szeretőt!
Lásss engem: lélekgyilkos,babkendős vénasszonyt!
Lásd magad sárbatipró,buzgó kis törpét;
Akit a végén eltalál egy gyenge lélekre irányuló töltény.
Lásd magad: erőszakos,akaratos,tehetetlen kis törpét:
A Földön,hogy szalad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.