déli dal
zöld forrásnál pihenve
madár rebbent mint hajnali álom
(hagyjuk menni messze szállni
éj-börtönbe bűn bezárni)
megrekedt pára-ladik hánykolódik
az őserdő lomb-óceánján
(liánokon álmok csünggnek
énekszavuk kéj a fülnek)
az ananász a kókusz a narancs és citrom
jéggel keverve hűvös érzelmi koktél
(lábnyomokban idő súlya
ránk tornyosul újra s újra)
meztelen totemek altatják a gyermeket
édes álma-anyja emlője
(Nap sugara éjbe veszett
s álom száll a világ felett)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.