Családi kert
Szellemi sportot űz a tettvágy,
szabadnapos a ráció,
ilyenkor jobb híján marad hát
egy kis kerti kontempláció.
Ősz pók leng elég neccesen,
hintázza egy-egy szélütés,
légyottjain csámcsog azt hiszem,
pedig betevőnek , khm ez kevés.
Bokorba szél és hangya tour,
kenyérhéj rally, zűrzavar,
kiderül, a morzsáknak alkonyul,
a mai etappal is ez a baj.
Föld fölött lebeg a hernyó,
majd’ elszáll pedig még nincs tora
pille-könnyelműsége oly gyarló,
az ok: egy csábos gubó mákonya.
A kis sáska falsra fog fá-t,
hegedűje csak nyenyeréz,
felhangolt kutyák vonítják
e botfülű macskazenészt.
Kertünkben állat’ jó az élet,
mondanám, majd hogy nem arany,
- bár tegnap pár béka meglépett.
(szanaszét görgött a varangy)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.