Csatornazaj
Az ereszen bukfencezik, a csatornákon
bújik le, mint az eső, mint egy rövid
nyári zivatar, de most nincs eső,
most nincs, most süt a nap.
Csak a halk surrogások a csatornában,
a finom zörrenések az ereszen,
ki érkezik ilyenkor, kora délután,
ki érkezik a csatorna felől?
Kibukkanhat a hordó fölött, a csatorna végén,
kibukkanhatna, a hordó alján megloccsan a víz,
a víz alján felkeverednek a levelek,
ki fürdik meg itt minden délután,
ki jár ilyen közel, ilyen közel hozzám,
amíg én figyelek, nagyon,
a hangokat, főleg a hangokat figyelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.