Szerelem
Szerelem első látásra.
Leszelem, fűrészelem, reszelem,
Fittyet hányok a csőlátásra,
Marokra kapom, illesztem,
Egymásba rakom, ütök egyet
A csapra. Rácsapok: Az anyját!
Én barom, most meg mit tegyek?
Keresem a szegem, csavarom az anyát,
Nézem a szerelési vázlatot,
Hunyorítok. Ehhez sem konyítok!
Értelmezem: Ez a váza ott?
Hol a lapja, csapja, csavarja?Titok.
Szerelem, szakmai ártalom
Egy gépésznek, birtokában ép észnek,
Az alkatrészhalom már csak lom az asztalon.
Mentem volna inkább méhésznek!
Heuréka! Mint józan prolihisztornak,
Ekkor esett le a tantusz, végre.
Halló! Béla? - szóltam a mesternek-
Hatkor esetleg jönni tudsz? Vagy hétre?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.