kérdezni akar
mintha kérdezni akarna valamit
odajön, visszafordul, toporog,
rakosgatja magában a törött üvegű
filmkockákat, feldobja, újra elkapja,
néha kicsúsznak a száján, berepedeznek
és összeforrnak, mint a léket kapott
homokvár, amit süllyedés előtt megjavít
egy kisgyerek, aztán újra gondol egyet,
visszajön, odafordul, te pedig rájössz
hogy koponyáján a lyuk nyilván arra szolgál,
hogy ha megint elmenne benyúlj rajta és
húzd ki amit kérdezni akart
(2003)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.