képeslapra
azon a reggelen olyan érzéssel ébredt, mintha
tegnap valami kifejezetten jó történt volna. az első
olyan nap volt, mikor felkelés után – önmagát is meglepve –
a tükörképére mosolygott.
pest belvárosában, érthetetlen módon, aznap mindenütt
tengerillat volt. óvatosan ment, hiszen csak minden második
macskakőre léphetett. vigyázott, hogy még a kövek közötti vonalat se
érintse talpával, és átment a téren.
kezével megkeverte egy szökőkút vizét.
egy lány a garbója mögül mosolygott rá.
a járdán egy piros inggombot talált.
eltette.
sokáig nézett egy távolodó repülőt.
aztán egy utcai árushoz lépett, és sokáig forgatta a képeslapokat, míg végül
kiválasztott egyet, amelyiken a régi házak előtt a lámpa fénye már éppen
kialudt, de az ablak mögött alvók még egyszerre veszik a levegőt.
most a szobájában ül, előtte az asztalon
ott fekszik a képeslap
és még nem tudja, kinek küldje el.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.