1.
Kevesebbet dobtak ki
belőlem születéskor.
S lehet, hogy az alkesz
orvos remegő kezén múlt,
hogy megmaradt
a köldökzsinór vége.
Ezért szivárgok ki
a lyukon át
az összeforradt külvilág
nőfoltos méhébe.
2.
Mindennap rájövök,
hogy a fölös két csont
a lábamban nem az enyém.
De ha kiműtik őket,
vizes paplanon
pihennek nyájasan,
s másnap koszorúk
és virághalmok alatt
ők jönnek rá, hogy
részenként temetem
el magam.