Hazudós
minek a képzelet, ezt gondolod most,
csak volna két szelet kenyér a húshoz.
de ezt is rosszul gondolod, hiszen
hazudós vagy, tudod magadról, s tudják
kiskorod óta rólad, az ördög
a készülékedben lakik, s némely
napon váratlanul előjön onnan.
alakot ölt, s te nyelvet öltenél,
mélyről jött undorod jelezni, de
erőtlen vagy, rögtön kikészülsz, mert
fogalmad sincs, mit évődik veled,
minek, s mitévő légy ilyenkor.
na persze, írni kezdesz, mert mi mást,
kapkodsz, pedig időd, akár a tenger,
melyből saját hajadnál fogva
kirántanád magad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.