Ha szép lennék...
Ha szép lennék akkor –
és azt Leonardo óta tudjuk,
(a kódos da Vincire gondolok
nem a di Capriora)
hogyan függ össze
a külcsíny és a belbecs,
pedig akkor még
nem is volt szociálpszichológia,
vagy lehet, hogy volt
csak nem így hívták
ha hívták egyáltalán valahogy
és kétségkívül kevesebb volt
a PhD jelölt
és nem akartak
a sz…ból is tudományt csinálni –
szóval akkor nem lenne olyan feltűnő,
hogy itt
„az emberélet útjának felén”
egyre több hibás döntést hoz
agyam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.