Távozóban
Utolsó napomat töltöm melletted,
A héten végleg visszaadom az ipart.
Új pozícióba,
Másik munkakörbe helyeznek át.
Önként adom fel bizalmi állásomat,
Boldogan negálva a határozatlan idejű,
Bizonytalan feladatra szóló szerződést–
A félemelet biztonságát,
Egyensúlyi helyzetedet
Szavatolja ezután valaki más.
Nem számolok fel extra díjat veszteségeimért,
Amit csak kölcsönöztem is, mind nálad hagyom.
Nem kell hangos szó vagy nedves tekintet–
Jó színészek vagyunk,
De ilyen zsetonokkal másképp illik játszani.
A kockázatok és mellékhatások ellentételezéseként
Egyedül a képet tartom meg:
A korai alkalmak egy barnult fotóját,
Ahogy –a fürdőszoba mázolt keretei közt–
Nevetve sminkeled magad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.