Mase mise sikerül
Nem hiszem, hogy ismét túlélem,
de ha ráérek, megölöm magam megint.
Elsőre csak ott voltam éppen,
most meg majd az agyam int,
ám enzív, szervenként kivégez. Biztos módszer.
Nem is nagy ügy ez elvi szinten.
Csak el ne rontsa végül semmi keser,
epeíz gondolat ezt a jó kis tervet.
Mert nekem ez volna az igazi show,
meg egyébként is minden teremtett
lélekre ráférne egy jó nagy korsó
finom üröm. És akkor a halál átvezetne szépen
a biztos és elfogadható szellem-létbe.
Ott meg egy nagy bársony székben
üldögélnék égi portán. Bátran lépj be!
Ezt mondanám, ha finoman kopogtatnál.
Sokat beszélgetnénk és az óra
nem ketyegne fenn a falon és kanál
lenne nálunk, mert főne már a tea.
Eljönne néha-néha hozzánk Isten
hogy dumcsizzon egyet nálunk.
Én meg nem mondanám neki, hogy nincsen
tiszta lepedő, ha ott aludna, mert látnunk
engedne biztosan valami édes álmot
viszonzásul, amiért kedvesek voltunk hozzá.
Reggel meg csak annyit mondana ott
csendben, a küszöbön megbotolva: Hoppá!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.