Egy kemény bogár
Mikor ''igennel'' nem tudok
Ellensúlyozni egyre
Görgetett hiányt, csapágy-
Golyó-szürke az ég
Kiszolgált vatelin felhőivel,
Fekszem, mint egy vidéki
Ügynök az öngyilkosság előtt,
Elmúlik dél, és beborít ahány
Halottam, árnyszerű barátom,
Fáradt sugarak babrálnak a
Poros zöldben és itt a papírok
Között, kunkorodnak, a szélükről,
Lassan, eszembe jut, már este,
Egy kemény bogár szárnya alatt az
A csipke pliszé, füstszínű tüll,
Hogy néha rosszul rejti el,
És kibuggyan ez a gyűrött, sötét
Alsó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A terep (Pécs, 1998)
Kiadó: Jelenkor