Festett arcok színmosolya.
Metszik egyénruhák.
Szemek mélyén ott molyol a
búval karcolt világ.
Nincs ott felhő, nincsen árnyék,
tükrén sötét a hő.
Döglött virágon a lepkék
nem bújnak elő.
Hogyha szembe bújik a szín,
kis bogára felragyog,
s amíg falják két pofára,
meghatják az angyalok.