felkészülés
Pilinszkyt olvastam, megnőtt körülöttem minden.
A ház, a fák, a lélek. Holnapra elkészültem,
kiterítettem fehér ingemet.
Teljessé vált belül az elmúlt két hetem,
nagy lett a testem és gondolataim sűrű erdeje.
Átfutottam kit, mikor, s hogy hívok föl,
és neked mit kell elüvöltenem.
Még most is remeg a szám,
önnálló életet él minden porcikám.
Óriások verik bennem az ütemet,
feszítik szét gyenge énemet.
Meg kell tanulnom a bíró előtt állnom,
helyettem beszéljen kit fizetek.
hullámzik minden, a föld, a gennyes gondolatok.
Előttem egy filmen, elfújtak egy gyertyát,
fénye remegett az ablaküvegen.
Ezt láttam fiam szemében is,
mikor együtt ültünk két hete a hegyek felett.
Eltünt a hold, elvitte könnyű színét
egy fekete felhő, mit a hideg dobott közénk.
Holnap kint fogok állni egyedül,
el kell képzelnem, hogy végig csináltam-e
vagy csak most kezdődik el.
Járja táncát a megkövült idő,
rám telepszik, kötelét dobja fel,
rákapaszkodik csontos kezével,
tépi, nem enged lélegezni.
Pedig csak cipőm oldódott ki
azt néztem üres tekintettel, mereven.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.