Két vallomás
1. Az esküvőü napján
Mint a fák a harmatot,
mint a ló az abrakot,
mint fekély a balzsamot -
úgy szeretlek, higgy nekem,
én szerelmesem!
Mint gyopár a sziklakőbe,
mint kullancs a birkabőrbe,
mint kisborjú teli tőgybe -
úgy fogóddz egy életen
át belém szívem!
Mint a hold a sugarával,
rózsaág a bimbajával
s mint a bor a zamatával -
úgy legyél te egy velem,
én egyetlenem!
2. Húsz év múlva
Mint a fák a balzsamot,
mint a ló a harmatot,
mint fekély az abrakot -
úgy.
Mint gyopár a teli tőgybe,
mint kullancs a sziklakőbe,
mint kisborjú birkabőrbe -
úgy.
Mint a hold a zamatával,
rózsaág a sugarával
s mint a bor a bimbajával -
úgy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A hiány kalodája (Budapest, 2005)
Kiadó: Hungarovox