Ezen az állomáson
"átutazóként úgy születtem én"
In memoriam Baka István
Ezen az állomáson, ahol
téblábolok, üldögélek,
s valamilyen beérkező
vonatcsatlakozásra várok,
úgy, ahogy itt teremtem
valahonnan, s valami célból,
hihetőleg - de menetrendben
ez állomásnév elmosodótt,
ez a reám mért utaslét,
az átszállás kálváriája,
vonat sohasem-érkezése,
vágányok Godot-ra várva,
mellettem bőröndfogantyúk
tenyérbe illeszkedni készen,
kisfröccs és sonkászsömle-narkó,
váltók mellett dúló szerelmek,
sínek villannak és combok,
vége lesz-e a végtelennek
A pályaudvar kupolája
felszálló fohászokra - hallgat.
Kabátostul fapadra dőlök,
- ma sem jön már személyvonat,
csak alagútból lökött fuvallat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holmi, 2000/2