Új messiás
Visszamegy a keresztre.
Új életet kezd.
Nem pofázik vissza.
Elutasítja a kecsegtető ajánlatot.
Bevállalja a következményeket.
Áldozathozatal az új életért.
Titoktudás megvonva.
Elvonási tünet nincs.
Letekint. Két oldalán belemarnak.
Sebek a térdeken. Maró gúny a föld.
Mosolya nem reményteli – lusta
és egykedvű. Nem értik. Aztán
megszánja egy süket-néma, vak,
lesoványodott kereskedő, s lesegíti
onnan. Lincshangulat. Indulna már,
de egy közelről becsapódó kő
szétzúzza a fejét. Véréből új
feszület nő, s ama kereskedőt
teszik meg új világosságnak.
A szenvedés árát a templomi
kofák jól mérték. Kezükben a
mennyországi térkép. Féltek.
Váltótestük szükségszerű
pótlék: nem maradhatnak magukra.
A betegek, akik árvák. A szegények,
akiket vernek, és nem engednek be.
A kitaszítottak és magányosak.
Most újra felnézhetnek.
Önkielégítésük nem teremt életerős
lélekorgazmust, de tovább folytathatják
a megkezdett mű lerombolását.
Harmadnapra befejezik, és
feltámad bennük a lelkiismeret.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.