Csak egy pillanat
Életem egyharmadában
fekszem. Hát ez kurvasok.
Három évig vacsorázom,
Másfél - két évig szarok.
Vagy öt év a tükör előtt.
Három évig válogat
a nejem a zöldségesnél.
- A halál?
Csak egy pillanat...
Már, amikor megszülettem,
rámrontott a fájdalom.
Mostanában a reuma
szaggat mindkét vállamon.
Vagy húsz éve bontom - mászom
a kirekesztő falat.
Félni? Ugyan, mitől?
- A halál
- csak egy pillanat...
Harminckétszer húztak fogat,
kétszer rúgtak jól tökön.
Milliószor alázott meg
más előtt a főnököm.
Majd' naponta haladta meg
tudásom egy feladat.
Most kopognak. - Ki az? -kérdem.
- A halál!
- Csak? Egy pillanat!
2002. november 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.