Fakéreggyûjtemény
a tóparton fakéreggyűjteményt
lapozgatsz akár őszülő csuhás
a bibliáját és gyönyörködsz a
platánok emlékírásában hisz
évmilliók tanúságtételét a pár-
huzamosan futó vonalmintákat
értelmezed könnyed elragadta-
tással mintha megszentelt föl-
dön hevernél jelenés gyanánt
ragyognak fel neked a múlt di-
menziói és ujjongsz az óriási
erdőket ligeteket csodálva két
füled spiráltekervényében ős-
lovak patáinak dobogása vissz-
hangzik orrlyukad pihécskéi kö-
zött érzékien ringatózó virágok
illata repked hisz újra bizo-
nyosságot nyersz örömöd fel-
tűnik a meder kábelein henyélő
vízimanókra utalt csónakosok-
nak és alumínium evezőik-
kel mint megtérítendő hitetle-
nek tempózni próbálnak feléd
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget, 2003/8.