A körúti villamos
Rajta mindig sok az utas
Végig is megy néhány körúton
Száma négyes vagy esetleg hatos
Kétszer megy át a Duna felett a hídon
Ő jön és megy mindig rendületlen
Igy köti össze a Pestet s a Budát
Eleinte zajosan most már csendben
Ha nehezen is de végzi a dolgát
Utaztam az idősebb társán
S csodáltam rajta a kalauzt
Megakadt szemem az érdekes ruháján
És többségük viselt bizony bajuszt
Jegyet ma már mindenki maga lukaszt
Nem alkalmazzák már a kalauzt
Eldönti, hogy jegyet vagy bérletet vált
S azt is vajon visel e esetleg bajuszt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.