Iljics lámpása
És egész éjszaka égett a lámpa a konyhába,
Nem tudtuk eloltani, apa ivott is egy kicsit
De most ez nem fontos, mert égett a lámpa,
És a kapcsoló, bár hozzá nem értek,
De a kapcsoló akadhatott ki, és nem csak,
Mert egy idő után más is,
De ez lényegtelen, mert a kapcsoló kacag,
Rajtunk kacag, ahogy kinlódunk,
És nem találjuk a megoldást,
Örökös keresésébe fáradtan apa azt mondta:
Égj, mint Iljics lámpása.
Szegény Iljics.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Példány, 2006