Elsõ csók, télen
Nehogy kinyisd a szád ha engem csókolsz,
az első csók nem zsúrnyalakodás!
Hanem a Férfi és Nő egymást érintése:
új hús-vér alakban őstalálkozás.
Zárt szájjal és nyitott szemmel nézve
érintsük meg egymást, Édesem,
egymás légpáráját orron át beszíva
s ajkunk, mint az elektrosztatikus selyem.
Valaha az ember mindig így tette:
férfi és nő először összeszimatolt.
Az eszkimók még ma is így csinálják,
de ők az "ősi ember" és nem az "eszkimók".
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A Paráznabillegetõ (Budapest, 2007)
Kiadó: Aquamédia Bt.