Elfedni a csendet
„Ah, Mrs. Dalloway… always giving parties to cover the silence.”
(The Hours)
1
Szenteste
Anyám ma nem figyel rám
Nekem készít vacsorát
Apám már soha többé
„Hát talán majd odaát…”
Díszeket rakosgatok fel a fára
Tizenhárom éve minden nappalon
De éjszaka szétáradnak a dolgok
Csengőszóra várva felülök ágyamon.
Mégis: se tündér, se manók, se Barbie, se varázs,
Se giccsparádé, karácsonyi ragyogás
Se fenyőfa, se díszek, se angyalszárnysuhogás
Anyám alszik apám nincs is csak csönd és – semmi más.
2
Bújócska
Rejtőzz el egy fenyőfa mögött
Rejtőzz el, míg százig számolok
És kereslek majd jó sokáig
(eltöltve tán hosszú éveket)
Megtalállak, s mikor szólítalak, nem felelsz,
Mire én megtalállak, elfelejted a nevedet.
3
Kis karácsony… (club version)
Kiskarácsony, nagykarácsony,
Szerzel nekem idilli családot?
Ha megvan, hát ide véle,
Ha nincsen, discmant kérek cserébe
Jaj, de szép a karácsony ma
Anyu sem mond rám most rosszat
Hamis ének el nem rontja
Meddig szép a karácsony ma?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.