Kevésbé macerás
A szenvedések helyei ma
Nem koncentráltan helyezkednek el
Hanem szét vannak szórva gondosan
Szállítsuk őket innen oda?
Kevésbé macerás ez így
Ők tüntetni se mennek el soha
Csendben halnak éhen a gyengék
A lelki szegények meg föllógatják magukat
Mondjuk ez egy kicsit kínos azért
Úgy gondoljuk az élet kötelez:
Kötelességünk eltartani magunkat
Szeretünk is dolgozni ha van mit
Mint a forradalmárok csak előre tekintünk
Zászlót lengetünk vagy bizonyítunk
Megtanulunk részvét nélkül élni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.