Luxus kenyér
Dráguló életmód, mit reklám diktál,
Eladni a rosszat, s jót eldobni már.
Azok érzik, kiket minimálbér diktál,
Mert megveszik a rosszat,
s jót nem tudják már.
Ilyen a mező is,
drágító,
Mert parlagon hagyják azt,
ami jó.
Európa diktál, s földünkön nem búza nő,
Mert behozzák a kenyeret, most ez lesz a jövő!
Fiatal ifjúság, nekik ez nehezen való,
Hisz’ luxus már a lakás,
S luxus már az autó.
Megvenni nem könnyű, fenntartani nehezebb,
de még mit hozhat a drágulás,
Még luxusabb kenyeret!?
Lökösháza, 2003-11-14
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.