Zsuzsanna sétál
Zsuzsanna sétál a parton,
tajtékból halotti gyolcsa.
Lába nyomát huszonkilenc
Év hullámverése mossa.
Kószál az őszi fűzek közt,
rálép a vízre a nádra -
Régen volt. A fél világot
körbefaggattam utána.
Zsuzsanna tizennyolc éves.
Zsuzsanna negyvenhét éves.
Nézem az arcom tükörben,
Arcom, s a tükör is véres.
Zsuzsanna sétál a parton,
rőt hínár szőtte be arcom.
Végtelen vitorlás csendbe
hív a tél, hogy behavazzon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Széphalom évkönyv, 2003