Reggel
A csattogó olló hangjára
ébredtünk-e vagy az eresz fölött
csapkodó madarakra? (Micsoda
lárma volt ez is, az is!)
Azt mondtad, láttad, hogyan
készül az álom, meg kellene
írni, hogy mindenki tudja.
Belül mindenesetre tágasabb,
ha az önkézzel emelt akadályokat
nem számítjuk, persze, csak akkor.
Éjszakánként a folyamkotró
pártatlan lapátfigyelmét
az iszap kontinuitásába mártja.
Az élők partra dobott álmaiban
megvan még a sárga műanyag
kancsó, meg a széntüzelésű kályha,
és rég nincsen már, ami van.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.