Kockák
1.
Kezét az ég felé emelte,
Imádkozni.
Imádkozni kell, mert
Szürkék a reggelek, és
Ilyenkor lépést kell tartani
A világ eseményeivel,
A világ nagy eseményeivel,
A változásokkal, és
Képzeld, naponta többször is megmosom
Fogam.
Várok,
S ebben a várakozásban
Kezem az ég felé emelem,
Mint nagyapám, aki
A kockás estéken sakkozott, és lépett,
Tovább lépett, csak lépések
Gondoltam akkor is, mert
Soha nem_________________________
2.
Milyen nagy voltál, és
Mennyire gyerekes voltam
Pepita pizsamámban,
Minden szavadra, és
Gesztusra figyeltem,
Mert figyelni kell, az egyszeri
És egyszerű dolgokra:
Rád, és világodra,
Az arannyal futatott gyémánt havazásra,
Alsógatyám szent
Kockáira,
Tőled kaptam,
Mi kapható, s
Mit kapni lehet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.