Gyurcsi - Zalán György
WTC
Letette a kagylót.
Még fülében csengett,
hogy ígérte Bill a
sírig hű szerelmet...
Tegnap is, a kertben,
fogták egymás kezét –
...és akkor a falon
felrobbant a kép...
**
- Helló, drágám, szia!
Itt vagyok már, igen!
Öt perc, és javítok
a családi presztízsen...
Jól megmondom neki!
Ezt? Velem?! Na szép! –
...és akkor a falon
felrobbant a kép...
**
- Jó reggelt, Uraim
ezen a szép napon!
A terveket nézzük,
sietnünk kell nagyon!
Minden óra számít,
A jövőnk a tét!
...és akkor a falon
felrobbant a kép...
**
- Nézz körül, a mienk!
Munka, jövő, élet!
Nélkülözés, kétség
mára semmivé lett!
- megcsókolta száját,
ragyogó, szép szemét -
… és akkor a falon
felrobbant a kép…
**
Gyűlölettől izzó
sárga fényű szemek,
már észre sem veszik
a remegő térdeket…
- Hátrakötözni a
sztyuárdesz két kezét! –
…tudják, hogy a falon
felrobban a gép…
2001. szeptember 12.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|