Kovács Dávid
Tiszavirág
Mély, sötét alól
Feltámad hamvaiból.
Órája most elkezd ketyegni,
Perceit nem számlálja senki.
Egy napja van, ez élete:
Párja csak az értelme,
Életét, napját erre teszi,
Szelerem csak, mi boldoggá teheti.
Szállj Tiszavirág,
Nincs sok időd,
Éld életed,
Nincsen később!
Szállj, Repülj,
Keresd meg
Az egyetlen, s igaz
Szerelmed.
Keresd meg,
Mielőtt eljő a hold,
Hogy mondhatsd:
Szép életed volt.
Mert újra lebuksz,
A mély sötétbe,
S szárnyad leáll
Mindörökre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|