Sulyok Réka
Égi szikra
Égi szikra
Valami égi szikra jött le fentről,
hogy elvigyen.
Hogy gyógyítson belül,
hogy végre elhiggyem
Mégis szeretni kell,
óvni ezt az életet
Csodálni mindent,
mit teremt a képzelet.
Valami azt súgta nekem,
valami bíztatott,
S elhittem neki, hogy van
akinek fontos vagyok,
Hogy érdemes maradni,
amíg csak lehet,
Míg van bennünk erő,
megértés, szeretet.
Valami hívott magához,
s hittem, hogy nem késő
Megváltozni akkor sem,
ha ez a perc a végső
Mert megértettem valamit,
amit azelőtt sosem,
Hogy megbékélni
az igazi győzelem.
Valami elém jött,
hogy mutassa az utat,
Örültem, hogy nem tévedek el,
jó volt ez a tudat,
Az, hogy valaki vigyáz rám,
fontos vagyok neki,
A neve rejtelem,
nem tudhatja senki.
( 100 a 2000-ben Szabó Lőrinc irodalmi pályázat: Vígszínház különdíj )
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|