Fehérnek mondod a feketét
Élőnek a holtat
Isten tűll-fátylas ege: kék
Nekem, neked:folt csak
Remegő vágy tüze, ha éget
Csak annyit súgsz: hamvad
A testemre ráomlott jéghegy
Neked tüzes katlan
Azt mondom, nekem sok a kevés
Te azt, kevés a sok
A jégbe dermedt kráterek és
Lángoló havasok
Tűz, víz, ég, föld embert lóvá tesz
Csak hiszi, mit látott
Kiforgatják, mint a rossz vátesz
Mind az igazságot