Gyönyört szül a kín is
Élek láncra verten, mint a gályarab
Csak álmodom, hogy egyszer partot érek
Gyönyört szül a kín is, ahol ára van
A fénybe lobbant égő szenvedésnek
Mára csend sarjad, szomjazó holt-ág lett
Bennem a lázadó vén folyó meder
Víztükre vak, a múlt hordalékát meg-
tisztitja kőszirtre futott életem
Perc-ereimben vérbő évezredek
Hite feszít, elvisz az óceánig
Hullámtörő gát vagy ár része leszek
?Hajótöröttre ki fog rátalálni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.