A FILMFORGATÁS
(1956)
Előbb kézfogásokat
szemvillanásokat.
Díszebéd után az undort.
Zajos vajákos lüktetést
elvhű tücsökcirpelést.
Arcodon amorf a nyálfolt.
Később próféták s szelíd
suhanc rezzenéseit
kötélváró hajnalok magányán.
És total plan hirtelen
hol a még rángó tetem
sugárnyaláb. Korrodált szivárvány.
Végül minden ismerős
arcot. Nyarat s véres őszt.
Lombtalan fák árnya szőtte kertet.
Hallgatag harangokat.
Megtiport sírhantokat.
S teremtőt mert álmokat teremtett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.