Kit asszony szült...
"Ki adhat tisztát a
tisztátalanból?"
/Jób k.14./
Kit asszony szült, az rövid életű mind
Mert útját háborúk kísérik
Bőven, ahogy bő a kénköves zápor
Lassan vetik, gyorsan beérik
Tavasz zsongja át, s már virágként bontja
Mézédes kelyhét észrevétlen
S oly gyorsan hervad el akár az árnyék
Sóhajtásként egy marék fényben
Ki adhat tisztát a tisztátalanból
Senki sem! Mert gyarló az ember
Pehely a sorsa, vagy mázsányi teher
Mindegy! Örök elégedetlen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.