az orrszarvú olyan mint egy mozgóurna
az orrszarvú olyan, mint egy
mozgóurna. hát ezért ül rajta
annyi madár! ott ülnek,
csipegetik a finom hullalisztet,
és szavaznak, csak szavaznak.
fölemelik a fejüket, csípnek
és szavaznak ugyanazzal a
mozdulattal. de az a sok madár
mind csal, mindegyik többször
szavaz, és több hullalisztet
fogyaszt, mint szór vissza
magából. úgyhogy az orrszarvú
a világ legszögletesebb és
legnagyobb állata lesz, ha
nem vigyáz. egy egész
olvashatatlan papírgalaktika.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kalligram, 2005.