a sarki róka
a sarki róka büntetésben van.
viszont nehéz abban az iskolában,
ahová csak sarki rókák járnak.
képtelenség annyi sarkat
kialakítani, hogy mindenhová
beférjen egy-egy sarki róka,
büntetésből. ezért egy új
építészeti stílusra lenne szükség,
ilyen lehetne a sarkizmus,
az artktika vagy az alopex
lagopusizmus. „a sarki róka
nem válogatós.” hajlandó
bármilyen sarokba beállni.
viszont ha felmérgesítik, akkor
mellső mancsával megfogja
a nyelvét, és jó hangosan, hogy
mindenki hallja, elkezdi idézni
a halhatatlan sorokat: „utca végén
sarok”, „utca végén sarok”.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2005.