a varjú olyan madár...
a varjú olyan madár,
amelyet hiába próbálsz
lekaparni könyökedről.
ha lekaparom, elkezd
vérezni szegény madár,
de aztán csak újra
odaszáll, ezt személyes
tapasztalatból tudom.
másik kedvenc helye
a térd, főleg a gyakran
focizó kisfiúk térde.
nagyon varjasak ezek
a végtagok, de nem szabad
kapargatni, hessegetni őket.
viszont ha csöndben
simogatod a tollukat,
ápolod, mire rendbe jönne,
éppen akkor - érthetetlen
módon - elrepülnek,
faképnél hagynak.
minél brutálisabb vagy
velük, annál hűségesebbek,
de ha kedveskedni próbálsz,
pár nap múlva tovább áll.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kalligram, 2005.