Macska Mátyás
Karácsony éjjelén
Egy este megjelent.
Kis árva várta őt.
Családja bent pihent.
-Gonosz, te! Nagyra nőtt!-
Üvöltve támadott
az ifjú, nem köszönt.
A vendég suttogott.
-Nicsak te félsz? Hahó!
Te! Mondjad! Fáj a gond?
Na less ki, hull a hó!
-Sziszegte csendesen-
Fehéren egy bitó!
A fény a késeden
eljátssza könnyedén,
ha hallod, véresen
mit is zenélt e kéz.
Fiú, te sírhatod
családod életét.-
A beste vinnyogott,
elbőgte rendesen,
mit úgyis már tudott
vendége. -Csönd legyen!
Nem érted, ifjú dög,
halotthoz érkezem,
itten ne lődörögj!-
Csak állt a gyermek ott,
figyelve, hogy a szörny
kaszája dolgozott,
sikítva ,nem pihent.
Kaszálva vijjogott.
Az ajtón már kiment.
A gyilkos ottmaradt.
Magában, védtelen.
-Te, túl sok már a vér,
inte a rém: jő csak.
- csont keze markolta. -
Karácsony, csendes éj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|