Kíváncsiság
A minap hazafelé bementem a sarki élelmiszerboltba,
hogy bevásároljak, de csak néhány fontosabb dolgot,
ami általában kelleni szokott. Kenyeret akartam venni,
felvágottat, és milyen szerencsém van, gondoltam, mert
a tej ötven százalékkal le volt árazva éppen, s én nagyon
szeretem a tejet. Úgy határoztam, veszek vagy öt-hat
dobozzal, úgyis elfogy. Ámde valami belső érzéstől
vezérelve, kíváncsiságomban megnéztem a címkét
az egyik dobozon, és hát persze, a szavatossági ideje
két napja lejárt. Jól tettem tehát, hogy kíváncsi voltam,
nyugtáztam az esetet, és tej nélkül távoztam a boltból.
Ahogy közeledtem házunk kapujához, egyszerre
csak arra kaptam fel a fejem, hogy elszáguld mellettem
egy szirénázó rendőrautó. Nem messze a mi tömbünktől
valami rendkívüli történt, kirabolták a lakótelepi
postahivatalt. Az emberek az esemény színhelye
felé sereglettek, én meg látom, hogy a szomszéd
néni, aki éppen fölöttem lakik, tekint ki az ablakból.
Nagyon kíváncsi lehetett, hogy mi zajlik az utcában,
biztos felfigyelt az erős vijjogásra, és a végén már
annyira kihajolt, hogy egyszerűen kiesett az utcára.
Úgyhogy nagyon kell vigyázni a kíváncsiskodással.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Siker és díj