Globalizáció
a jéghegyek zuhogva a tengerbe omlanak,
a föld testében a szövetek semmivé foszlanak,
aki nem rúg a másikba, az a szakadár,
olajos szárnnyal küszködik egy madár.
mímeled a nyugatot, de nem ám ímmel-ámmal,
kedveskedjél nekik még egy bankszámlaszámmal,
elvégre te vagy az ember, a gazdag nagyvárosi,
az a szegény ördög csak ágrólszakadt-falvi.
bolond vagy, ha nem tudod, mi a paintball,
egymásra lődözni merő szórakozásból,
a diszkóban jó zenét hallasz, fülednek gyönyöre,
és ha nagy a farkad, az a nőd legnagyobb öröme.
nyájasan hívogatnak a szupermárketek,
mit gondolsz, jobban melyik árt neked:
ha új kocsit veszel húszévi részletre,
vagy ha sírkőre gyűjtesz, a jövő évire.
a mekdonelcben kajálsz, az interneten szexelsz
kapualjba hugyozol, ha jönnek, gyorsan elszelelsz,
igyál és vezess, élvezd a szlogent, hogy ön dönt,
az amerikai nagyfőnök hozzánk is beköszönt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Siker és díj