Modern neorománc, a kortárs magyar posztávántgárd újhullám szabad nyelvezetében
Máma reggel juharszirupot reggeliztem,
nem tom mért, hisz nem is szeretem,
meg fogmosás közben a cukordarabkák,
bizony keményen nyomják az ínyem sarkát.
Aztán tíz körül lementem konditerembe,
ahol a fiúk mobilon dumáltak,
és csak ott jutott eszembe,
hogy a nőm szülei kilencre vártak.
Kellett mennem regisztrálni, holnap esküvő,
lesz csülök, máj, tészta, meg jó sok velő,
és meghívtunk vagy ötszáz embert
kik közül szerencsére senkit se ismerek.
Na, mondani se kell, volt gála, előadás,
Édes fiam, ha már most késel!, így az örömszülők,
Nem kell parázni, minek a felhajtás?
Kussoljanak, vagy hamar dühbe kerülök.
Jó van, így pár perc alatt lerendeztem
a dógot, aztán szedelőzködtem,
mentem a Tescoba bevásárolni,
hogy jövendőbeli arámnak ne kelljen sorba állni.
Hazaértem, nekiálltam csinálni vacsorát,
jön az asszony, látom, befesttette a haját,
reggelre meg a farkam fölkarcolta valami, Hol voltál az este?
Ja, bocs, baby, hogy nem szóltam, a pirszingesnél jártam előtte.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Siker és díj