(1)
Esti dalosok
zajával telt a csalit.
Ülsz és hallgatod.
(2)
Fáradt nap után,
éjféli csalogány dal
ébreszt fel. Álmodj!
(3)
Zúg az esti szél,
fülemüle dal helyén.
Egy hang elkísér.
(4)
Éjféli órák.
A fülemüle dalát
kutyák ugatják.
(5)
Zúg az esti szél,
lengő juhar ág mesél.
Időtlen varázs.
(6)
Csak a szél rohan,
zúgó ágak közt suhan,
hallgat a világ.