Te édes!Te kipattant láng!
/ Tollrajz Michelangelóról/
Óh mily törékeny
Pille könnyű vagy:VERS
Évszázadok súlya rajtad
S nem csorbult éled
Míves formád
Hited sem rendült meg
Hogy örökké élhetsz
Te édes! Te kipattant láng!
Fénycsóváid úgy égnek
Mint vetetlen ágy
Őrült nász után
Mert vágyad heves
Szomjad mérhetetlen
Minden ölelésben
S ki vénen kőbe vésett
Fennmaradt neve
A fáradt dalban
S apáról,fiúra száll
Hiába támadják
Önzőn s bután
Fegyverbe töltött közhelyes
Megkésett intrikák
Te törékeny, pille-
könnyű maradtál
S hogy szólnak rólad
Ma is a halandók?
Az tesz halhatatlanná
2006 május 15
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.