Szívemben tisztaság van
Szelek fürdetik a hullámokat
Fenn vízipókok, lenn aranyhalak
Fénykötélen hintáznak az árnyak
Kondul a csendben a templom harang
Fodrozó habokat fest a Körös
Öleli a kéket a mézsárga
Mélyízű zölddel csobban a fényben
S hull az ezüst-szürke a barnára
Indát vet rám a víz alatt a hínár
Mennybolt emel,tekergő fény keres
Zuhanó tűzgömb felettem a nap
Rámomlik forró teste s ölbe vesz
A csend csobaja fakaszt dalt bennem
Óbor éget így szikkadt garaton
Lemosom magamról a bűneimet
Vezeklek ringó víz zuhatagon
Hűvös ölelés vonz s a bölcs mélység
Vízre hajló füzes a holt ággal
Ha álmodom még e szent folyóról
Szívemben mindég tisztaság van
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.