Engedd szabadjára lelked
S írj bármit
Ami ringat ,s áld itt
S csodával tölt el
Emberi sors, hogy
Dícsérnek
Vagy ölnek
Szemfényvesztés
Az fájjon csak
Ha a juss sok
A hagyaték kevés
Bátraknál bátrabb legyél
Mint a fény a kés hegyén
A hulló vérben
De ne alkudj
A napba hullj
S hacsak egy folt
Leszel ott fenn
Hol a mennybolt
Magához ölel
Már az is megérte