Feledni nem lehet
Kiálts, ha valami fáj
Égesse szád a szó
Zúgj fenn,üvölts a mélyben
Légy vészjel,harangszó
Lobogj,mint kiontott vér
Álmodj új életet
Sikolyos vad lázban a
Múlt romjai felett
Dühöngj, s ahogy villám csap
A felhőkön széjjel
Csapjon szét haragod
Égi mennydörgéssel
S nevezd meg, ki bűnös volt
Mindkét barikádról
Mosd le a mocskot,szennyet
Fiúkról, s apákról
Mit hívők, s eretnekek
Érdek szerint kennek
Sunyi lélekkel búzát
Ocsuval kevernek
A bűnt jegyezd fel, s okulj
Hogy tiszta maradjál
Ítélni csak tiszta tud
A felkelő napnál
Pallosod legyen lángból
Mely éget, tép, s hasít
Tiz körmöddel ásd meg kő-
sziklák közé a sírt
Mit nem átkoz, s nem is áld
A kor,csak betemet
Vérrel írd a fejfára:
Feledni nem lehet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.