LEIDEN /Hollandia/
Mélyzöld kertek. Álmos, esős mesék.
Sötét bokrok. Mosolygós törpeség.
A rododendron gyúlt virága nyit
szívet, szemet: kitárja titkait.
Piros kiált hulló fehérnek át.
Barna templom. Virág, virág, virág.
Gyöngy vízcseppen csillagszem ottmarad.
Elrejt a csend itt arcot, vágyakat.
Idegen vagy, így meg nem fejtheted
a keresztrejtvény kis életeket.
Csodálkozol: ki holland nem búsul,
üvegvilágban szól hollandusul?
Bronz ékszerek. Kerék, kerék, kerék.
Csatornavíz őriz éjfeketét.
A sok facipő csak múltban kopog.
Lépten-nyomon mesés díszdobozok.
A szélmalomkar lendül, körbejár,
de Don Quijote-t nem szül ez a táj.
Azt egy más táj szül, mely nekem: haza.
Cifra szavakból van díszdoboza.
A szárcsa rámnéz, s vízre száll hamar.
Sejti ki vagyok: szegény és magyar.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: kéziratban,